Category Archives: Weetjes

Zo maak je je tuin klaar voor de winter

Aan de temperaturen kun je al voelen dat de winter niet meer veraf is. Voor we het goed en wel beseffen valt de eerste sneeuw uit de lucht en is het pas echt winter. Iedereen die een tuin heeft, begint stilaan voorbereidingen te treffen om zijn of haar tuin volledig klaar te maken voor de komende winter. Maar hoe maak je je tuin nu eigenlijk klaar voor de winter die er aan komt? Wij geven jou alvast enkele nuttige tips.

Blaadjes rapen

Een van de grootste kenmerken van de herfstperiode, is dat de bomen hun bladeren verliezen. Op zich is dat geen groot probleem, maar voor het gazon kan het wel schadelijk zijn. Als er te veel bladeren op het gras liggen, kan het gazon te weinig lucht krijgen en kunnen er bruine plekken op het gras ontstaan. Blaadjes rapen is daarom belangrijk.

Zet de planten binnen

Wanneer het winter is, betekent dit dat het ook regelmatig zal vriezen. Heel wat planten, vooral kuipplanten, kunnen niet tegen die extreem lage temperaturen. Daarom kun je ze best binnen zetten in het tuinhuisje of in de garage.

Maak ook je vijver winterklaar

Ook een vijver vraagt redelijk wat onderhoud. Belangrijk is om alle bladeren en dode planten uit de vijver te verwijderen vooraleer het kouder begint te worden. Rotte bladeren en dode planten kunnen er immers voor zorgen dat de vijver in het voorjaar last krijgt van algen, die je moeilijk kunt verwijderen.

Plaats je tuinmeubelen onder een hoes

Wil je dat je tuinmeubelen lange tijd meegaan en er goed blijven uitzien? Plaats ze dan tijdens de winterperiode onder een hoes om ze zo de nodige bescherming te bieden.

Ga je binnenkort kamperen? Dan zijn deze tips voor jou!

Helaas is de zomerperiode alweer voorbij, veel te snel zoals gewoonlijk. Maar dit betekent niet dat de herfstperiode en de winterperiode er minder leuk door wordt. Akkoord, het is wel een stuk kouder tijdens de herfst en de winter, maar je kan het zelf enorm leuk maken. Vooral tijdens de herfstperiode zijn er heel wat leuke dingen die je kunt doen. Kamperen is er bijvoorbeeld één van!

Om er toch nog even tussenuit te zijn voor de eindejaarsperiode ingezet wordt, kun je tijdens een weekend of gewoon tijdens de week gezellig gaan kamperen. Maar kamperen vergt enige voorbereiding zodat alles vlotjes verloopt. Daarom geven wij jou alvast enkele nuttige tips.

  • Kom vroeg genoeg, zodat je genoeg tijd hebt om je kampeerplek op te zetten. Liefst nog voor het donker wordt.
  • Kijk goed waar je je tentje neerzet. Hangen er geen zware takken boven je hoofd? Sta je niet te dicht bij een rivier? Sta je wel op vaste grond?
  • Zet je tentje goed vast met haken en haringen, zodat je er veilig kunt overnachten.
  • Heb je pas een nieuw tentje gekocht? Probeer dan bij jouw thuis in de tuin al eens om je tentje op te zetten. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer je ter plaatse bent.
  • Bespaar niet op een tent en op een slaapzak. Deze twee artikelen zijn de twee belangrijkste artikelen die je nodig hebt tijdens het kamperen.
  • Het kan handig zijn om over een tent met een voortent te beschikken. Een voortent maakt het mogelijk er je schoenen en andere spullen in op te bergen.
  • Neem ook zeker een isolatiematje mee om op te slapen. Dit matje zorgt ervoor dat je lichaam geen last ondervindt van de koude ondergrond.