Dit moet je zeker bezoeken in Rome

Aaah, Rome, wat een prachtige stad! Deze stad, waar je zowel winkels als historische gebouwen kunt bezoeken doet veel harten sneller slaan. Onlangs waren we in Rome en uiteraard laten we jullie even weten wat er zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Het oude Rome

Wanneer je ervoor kiest om het Forum Romanum te bezoeken krijg je met je toegangsticket automatisch toegang voor de Palatijn heuvel. Hierdoor hoef je helemaal niet aan te schuiven en kun je dus meteen naar binnen. Bovendien kun je er ook genieten van het prachtige zicht over de stad!

Winkelbuurt

Het deel achter het kasteel van Sint-Angelo is één van de leukste en tofste buurten van Rome. Je vindt er heel wat winkels en gezellige plekken waar je iets kunt eten en drinken. Let wel op: net als alle andere steden in Italië is Rome zeker geen goedkope stad. Kijk dus zeker uit waar je iets gaan eten of drinken.

Vaticaan

De verschillende Vaticaanse musea en de imposante Sixtijnse kapel kun je vanuit het centrum van Rome makkelijk bereiken met de metro. Voor ongeveer 4 euro per persoon kun je er al heen. Het best ga je al vroeg in de ochtend, gezien de wachtrijen vaak lang kunnen zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *