De leukste activiteiten in Noord-Holland

Wanneer je aan iemand over Noord-Holland vertelt, dan denk je meteen aan bekende steden zoals Amsterdam en Haarlem. Deze twee steden zijn vooral geliefd bij shoppingliefhebbers. Toch zijn er nog heel wat andere dingen die je in Noord-Holland kunt doen, ook met kinderen. Wij zochten de leukste activiteiten in Noord-Holland voor jou op!

Eye Film Museum

Gelegen in Amsterdam zie je het Eye Film Instituut al liggen vanaf het Centraal station. Dit museum opende in 2012 de deuren, waardoor het nog een relatief jong museum is. Filmliefhebbers kunnen er terecht om alles te weten te komen over film. Gaande van stille film tot de laatste nieuwe digitale snufjes. Naast een leuk kinderprogramma heeft het museum ook elk jaar 4 wisselende exposities; keuze genoeg dus!

Verken Noord-Holland per fiets

Veel Hollandser dan dit zal je reisje naar Nederland niet worden. In de regio’s Amstelland, Waterland, Gooi en Vecht, Kennemerland en Texel kun je via één van de vele prachtige fietsroutes het polderlandschap in Noord-Holland verkennen. Je ziet er koeien, ringdijken, boerderijen, vaarten en nog veel meer.

Madame Tussauds

Doordat dit zo gekend is, is het er af en toe wel redelijk druk. Toch is het zeker de moeite waard om er een bezoekje te brengen. Je kunt er prachtige foto’s nemen met bekende personen zoals Obama, Justin Bieber, Adele, David Beckham, …

Ecomare in Texel

In dit prachtig natuurmuseum op Texel kun je de zee van heel dichtbij beleven. Je krijgt er verschillende dieren te zien zoals bruinvissen, zeehonden, vissen, zeesterren, krabben, kwallen, … Kortom, alle dieren die in de zee leven rond Texel. Vooral het zeeaquarium, dat onder de grond gebouwd is, is zeker en vast een aanrader.

Bazaar Beverwijk

Wie graag rondsnuffelt op marktjes moet zeker en vast een bezoekje brengen aan de Bazaar in Beverwijk. Hier vind je zowel tweedehands als nieuwe artikelen. Antiek, kleding, sieraden en elektronica zijn enkele voorbeelden van de vele zaken die je er vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *