Deze steden in Nederland moet je gezien hebben

Zelf hebben we al redelijk wat steden verkend in Nederland, waardoor ik dacht dat deze blogpost nu wel op z’n plaats was. Vaak krijg ik de vraag van mensen welke steden in Nederland ze moeten bezoeken. Wel, in deze blogpost staan de Nederlandse steden die je zeker en vast gezien moet hebben.

Den Haag

Volgens velen is Den Haag de mooiste stad achter de duinen. In Den Haag zit niet alleen de Nederlandse regering, maar zijn er ook heel wat gezellige restaurants en cafés. Er zijn heel wat winkels van gekende merken waar je naar hartenlust kunt shoppen. Vanuit Den Haag kun je ook eenvoudig met de tram naar Scheveningen reizen.

Utrecht

Deze stad is bij veel Nederlanders niet zo goed gekend. Utrecht is een stad die net iets kleiner is dan Amsterdam, maar daarom niet minder mooi. Gezien dat het in Nederland vaak regent, is het winkelcentrum Hoog Catharijne een aanrader. Is het toch mooi weer, dan kun je perfect een glaasje drinken op een terras aan de Oude Gracht.

Breda

In deze stad is de wereldberoemde dj DJ Tiësto geboren. Rond het oude stadsgedeelte, gelegen rond de Onze Lieve Vrouwe Kerk vind je de meeste terrasjes en cafés van Breda. Het leuke aan Breda is dat alle winkels in het centrum op zondag gewoon open zijn. Wie liever de drukte ontwijkt kan een rustgevende wandeling maken in het Mastbos.

Amsterdam

De hoofdstad van Nederland mag uiteraard niet ontbreken in dit lijstje. Wie er een weekendje tussenuit wil, zal zich zeker en vast amuseren in Amsterdam. Winkels, cafés, restaurants, galerijen, musea, … Voor elk wat wils!

Rotterdam

Die andere grote stad in Nederland, Rotterdam, is zeker en vast ook de moeite waard om te bezoeken. De laatste jaren zijn er enorm veel veranderingen doorgevoerd in Rotterdam waardoor Rotterdam een echte must geworden is. Het is vooral de architectuur die erg aantrekkelijk is. Maak gerust ook een tochtje op een watertaxi door het centrum van Rotterdam. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *