Ga je binnenkort kamperen? Dan zijn deze tips voor jou!

Helaas is de zomerperiode alweer voorbij, veel te snel zoals gewoonlijk. Maar dit betekent niet dat de herfstperiode en de winterperiode er minder leuk door wordt. Akkoord, het is wel een stuk kouder tijdens de herfst en de winter, maar je kan het zelf enorm leuk maken. Vooral tijdens de herfstperiode zijn er heel wat leuke dingen die je kunt doen. Kamperen is er bijvoorbeeld één van!

Om er toch nog even tussenuit te zijn voor de eindejaarsperiode ingezet wordt, kun je tijdens een weekend of gewoon tijdens de week gezellig gaan kamperen. Maar kamperen vergt enige voorbereiding zodat alles vlotjes verloopt. Daarom geven wij jou alvast enkele nuttige tips.

  • Kom vroeg genoeg, zodat je genoeg tijd hebt om je kampeerplek op te zetten. Liefst nog voor het donker wordt.
  • Kijk goed waar je je tentje neerzet. Hangen er geen zware takken boven je hoofd? Sta je niet te dicht bij een rivier? Sta je wel op vaste grond?
  • Zet je tentje goed vast met haken en haringen, zodat je er veilig kunt overnachten.
  • Heb je pas een nieuw tentje gekocht? Probeer dan bij jouw thuis in de tuin al eens om je tentje op te zetten. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan wanneer je ter plaatse bent.
  • Bespaar niet op een tent en op een slaapzak. Deze twee artikelen zijn de twee belangrijkste artikelen die je nodig hebt tijdens het kamperen.
  • Het kan handig zijn om over een tent met een voortent te beschikken. Een voortent maakt het mogelijk er je schoenen en andere spullen in op te bergen.
  • Neem ook zeker een isolatiematje mee om op te slapen. Dit matje zorgt ervoor dat je lichaam geen last ondervindt van de koude ondergrond.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *