Zo maak je je tuin klaar voor de winter

Aan de temperaturen kun je al voelen dat de winter niet meer veraf is. Voor we het goed en wel beseffen valt de eerste sneeuw uit de lucht en is het pas echt winter. Iedereen die een tuin heeft, begint stilaan voorbereidingen te treffen om zijn of haar tuin volledig klaar te maken voor de komende winter. Maar hoe maak je je tuin nu eigenlijk klaar voor de winter die er aan komt? Wij geven jou alvast enkele nuttige tips.

Blaadjes rapen

Een van de grootste kenmerken van de herfstperiode, is dat de bomen hun bladeren verliezen. Op zich is dat geen groot probleem, maar voor het gazon kan het wel schadelijk zijn. Als er te veel bladeren op het gras liggen, kan het gazon te weinig lucht krijgen en kunnen er bruine plekken op het gras ontstaan. Blaadjes rapen is daarom belangrijk.

Zet de planten binnen

Wanneer het winter is, betekent dit dat het ook regelmatig zal vriezen. Heel wat planten, vooral kuipplanten, kunnen niet tegen die extreem lage temperaturen. Daarom kun je ze best binnen zetten in het tuinhuisje of in de garage.

Maak ook je vijver winterklaar

Ook een vijver vraagt redelijk wat onderhoud. Belangrijk is om alle bladeren en dode planten uit de vijver te verwijderen vooraleer het kouder begint te worden. Rotte bladeren en dode planten kunnen er immers voor zorgen dat de vijver in het voorjaar last krijgt van algen, die je moeilijk kunt verwijderen.

Plaats je tuinmeubelen onder een hoes

Wil je dat je tuinmeubelen lange tijd meegaan en er goed blijven uitzien? Plaats ze dan tijdens de winterperiode onder een hoes om ze zo de nodige bescherming te bieden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *